Gasilsko-reševalni center

Novo mesto

 
 
 

Vaje evakuacije in reševanja

V sklopu preventivnega dela v Gasilsko-reševalnem centru in zakonskih obvez za zahtevnejše objekte na letnem nivoju izvajamo vaje evakuacij in reševanja. Z vajami usposabljamo uporabnike objektov za posredovanje in evakuacijo ob primeru izrednih dogodkov, s tem pa tudi sami podrobneje spoznamo obremenitve objektov, vgrajeno aktivno/pasivno požarno zaščito ter odzive uporabnikov ob izrednih dogodkih. Po zaključeni vaji naredimo analizo posamezne vaje in izdamo poročilo o vaji s priporočili in oceno vaje.

 

 • KZ KRKA - ZNC - HOBI: V petek 11.10.2013 smo izvedli vajo evakuacije in reševanja v ZNC – HOBI, kjer smo simulirali požar v strojnici klimata.

 • ZD Novo mesto: V sredo 23.10.2013 smo izvedli vajo evakuacije in reševanja v ZD Novo mesto, kjer smo simulirali požar v arhivu v 3. nadstropju objekta. 

 • Š.C. Novo mesto: V četrtek 24.10.2013 smo izvedli vajo evakuacije in reševanja v ŠC Novo mesto, kjer smo simulirali požar v kineti elektroenergetike v 2. nadstropju I. trakta objekta.

 • Gimnazija Novo mesto: V petek 25.10.2013 smo izvedli vajo evakuacije v Gimnaziji Novo mesto, kjer smo simulirali požar v računalniški učilnici v pritličju  objekta.

 • Dijaški in študentski dom Novo mesto: V četrtek 14.11.2013 smo izvedli vajo evakuacije in reševanja v Dijaškem in študentskem domu Novo mesto, kjer smo simulirali požar v eni izmed sob v 3. nadstropju.

 • Akripol Trebnje: V torek 19.11.2013 smo izvedli vajo evakuacije in reševanja v Akripol Trebnje, kjer smo simulirali požar v laboratoriju v 1. nadstropju.
   

 • R-TECH: v torek 29.10.2013 smo izvedli vajo evakuacije in reševanja v Renault Tech Novo mesto, kjer smo simulirali požar v ATEX coni.
   

 • Vojašnica Franca Uršiča Novo mesto: v sredo 20.11.2013 smo izvedli vajo evakuacije in reševanja v sodelovanju z prostovoljnimi gasilskimi društvi v sektorju Novo mesto (PGD Novo mesto, PGD Šmihel, PGD Kamence, PGD Otočec, PGD Prečna in PGD Ždinja vas ). Simulirali smo požar v plinski kotlovnici v mansardi nastanitvenega objekta v vojašnici. Scenarij je predvideval tudi nekaj poškodovanih in ujetih, ki se niso mogli evakuirati. Preverjal se je odziv zaposlenih, pripravljenosti na izvedbo evakuacije, odzivnost in sodelovanje interventov ter dostopnost do objekta z intervencijsko opremo.

 • Srednja šola Metlika: v petek 6.12.2013 smo izvedli vajo evakuacije v Srednji šoli Metlika, kjer smo simulirali začetni požar v kabinetu v mansardi šole. Učitelj je alarmiral prisotne v mansardi ter nakazal gašenje z ročnim gasilnikom. Po predaji informacij o izrednem dogodku v tajništvo so se prezračili zadimljeni prostori in vzpostavil reden dnevni red.

 

 

 

Zadnje intervencije

dogodki

P

r

i

j

a

v

a

Požarna ogroženost

warning_si-fire

 

Vizitka

Gasilsko-reševalni center
Novo mesto

Seidlova cesta 29
8000 Novo mesto

Telefon: +386(0)7 39 33 040
Fax: +386(0)7 39 33 055

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
spletna stran: www.grc-nm.si

Delovni čas:

Splošna služba
Ponedeljek - petek
od 7:00 do 15:00

Operativa
Neprekinjeno v turnusu
12/24, 12/48

Servis in trgovina
Ponedeljek - petek
od 7:00 do 19:00